Mieszanka chleba bezglutenowego z pestkami Dyni 500g Pięć Przemian
Opis
Mieszanka chleba bezglutenowego z pestkami Dyni 500g Pięć Przemian
BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
- Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
- Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal
tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
węglowodany: 39 g
w tym cukry: 1,7 g
błonnik: 15 g
białko: 16 g
sól: 1,7 g
Masa netto: 500g
Uwagi:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Kod produktu: 5902837810232
Wyprodukowano w Polsce przez:
Simpatiko s.c.
Ul. Łuże 20
05-092 Dąbrowa