Olej kokosowy zimno tłoczony 200 ml nierafinowany
Olej kokosowy zimno tłoczony, nieoczyszczony wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanej i przebadanej kopry kokosowej. Cechuje go bardzo przyjemny kokosowy zapach i smak oraz biały/bezbarwny kolor. W zależności od temperatury otoczenia zmienia stan skupienia między płynnym (temperatura powyżej + 24°C), a stałym ( temperatura poniżej + 24°C ). Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym. Kolejne partie oleju mogą nieznacznie różnić się między sobą : kolorem, zapachem i smakiem. Są to cechy niemające wpływu na skład oleju.
- Wartość odżywcza, w 100 g,
- Wartość energetyczna, 3700 kJ/ 900 kcal,
- Tłuszcza, 100 g,
W tym::
- Kwasy tłuszczowe nasycone, 92 g,
- Kwasy tłuszczowe jednonienasycone, 5 g,
- Kwasy tłuszczowe wielonienasycone, 2 g,
- Węglowodany, 0 g,
- W tym cukry, 0 g,
- Białko, 0 g,
- Sól, 0 g,
- Wartość odżywcza, w porcji:5 łyżeczek(20g),
- Wartość energetyczna, 740 kJ/ 180 kcal,
- Tłuszcza, 20 g,
W tym::
- Kwasy tłuszczowe nasycone, 18 g,
- Kwasy tłuszczowe jednonienasycone, 1 g,
- Kwasy tłuszczowe wielonienasycone, 0 g
- Węglowodany, 0 g,
- W tym cukry, 0 g,
- Białko, 0 g,
- Sól, 0 g,
- Wartość odżywcza, % RWS* w porcji
- Wartość energetyczna, 9 %
- Tłuszcza, 29 %
W tym::
- Kwasy tłuszczowe nasycone, 90 %
- Kwasy tłuszczowe jednonienasycone, -
- Kwasy tłuszczowe wielonienasycone, -
- Węglowodany, 0 %
- W tym cukry, 0 %
- Białko, 0 %
- Sól, 0 %
%RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Opakowanie 200 ml zawiera 9 sugerowanych porcji produktu
Przechowywanie: w ciemnym, chłodnym miejscu.
Zastosowanie: do pieczenia, smażenia i gotowania oraz na zimno: do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia.
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje o alergenach: może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: ziemne, laskowe, włoskie, makadamia, migdały
Producent:
Ol’Vita Krzysztof Dziaduch
Panków 2, 58-125 Pszenno