Miód Manuka MGO® 400+ 250g Nowa Zelandia Honey Propharma
MIÓD MANUKA MGO® 400+
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg.
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
- Wartość odżywcza, w 100 g,
- Wartość energetyczna, 1400 kJ / 334 kcal,
- Tłuszcz, 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 0 g,
- Węglowodany, 82,1 g,
- w tym cukry, 82,1 g,
- Błonnik, 0 g,
- Białko, 0,3 g,
- Sól, 0,04 g,
- Methylglyoxal, >40 mg,
- Wartość odżywcza, w 15 g*
- Wartość energetyczna, 210 kJ / 50,2 kcal,
- Tłuszcz 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 0 g,
- Węglowodany, 12,3 g
- w tym cukry, 12,3 g
- Błonnik, 0 g
- Białko, 0,05 g
- Sól, 0,01 g
- Methylglyoxal, >6 mg
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 17 porcji.
Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Spożywanie Miodu Manuka MGO® 400+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 250 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Producent: Manuka Health New Zealand Limited